Ukázka nadpisu

Stáří na vlastní kůži
přístup k péči o seniory 
založený na vlastním prožitku

 Kurz je akreditován MPSV ČR pod č. A2022/1143-SP/PC/PP)
 
Kurz je zaměřen na získání poznatků a dovedností v tématu fyzických omezení ve stáří na základě vlastní přímé zkušenosti. Obsahem kurzu jsou především simulace zrakových, sluchových a pohybových omezení, včetně jemné motoriky při péči o vlastní osobu a především v komunikaci s okolím. Účastníci zažijí pocity svých klientů při zvládání každodenních situací. Na základě vlastního prožitku pak budou schopni vyvodit zásady a principy péče o klienta s fyzickými omezeními a zdravotními komplikacemi. Cílem kurzu je poskytnout potřebný komplexní a systematický vhled do problematiky fyzických omezení ve stáří založený na osobní zkušenosti. 

Cílová skupina: sociální pracovníci a pracovníci v sociálních službách - sociální péče, neformální pečovatelé, pracovníci ve zdravotnictví, veřejnost 

Časová dotace kurzu: 5 vyučovacích hodin 

Cena: 1 290 Kč (studenti 1 140 Kč), 1 090 Kč organizace od 5 osob 

Formální výstupy kurzu: osvědčení o absolvování kurzu, 
                                            výukové materiály a pracovní listy
 

Program kurzu: 
• Fyzická omezení ve stáří - typy, popis, příčiny a důsledky 
• Simulace zrakových, sluchových a pohybových omezení plynoucích z vyššího věku - účastník v roli klienta i v roli osoby pečující 
• Zásady a principy péče o klienta s ohledem na jeho fyzická omezení a zdravotní komplikace - praktický nácvik 

Lektor: Mgr. Ing. Eliška Vondráčková
Vystudovala sociální práci na Masarykově univerzitě. Své znalosti systematicky rozvíjí dalším vzděláváním v oblastech psychologie, poradenství, krizové intervence a supervize v pomáhajících profesích.
Jako vedoucí domova pokojného stáří a domova se zvláštním režimem prakticky uplatňuje znalosti legislativy a řízení v sociálních službách a především se snaží o prosazení takového přístupu ke klientům, který respektuje jejich důstojnost.
Jako certifikovaný kouč poskytuje také individuální koučink s mottem: "Chci-li dojít k cíli, musím vědět, kam jdu a kde se nacházím."

PŘIHLÁŠENÍ